Dessverre er det mange utenlandske turister som har gått glipp av flotte opplevelser i Norge gjennom 2020 og 2021, men samtidig er det også mange nordmenn som har fått opp øynene for Norge som turistdestinasjon. Derfor vil forhåpentligvis 2022 bli en solid opptur for den norske turistbransjen – med mange besøkende fra både inn- og utland. 

Osloregionen – vanskelig å slå denne totalpakken 

Oslo kan by på et svært bredt utvalg kulturopplevelser, spennende attraksjoner, shopping, storbyfølelse og gode kommunikasjoner med resten av landet – samtidig som den norske naturen er rett rundt hjørnet. Som nordmann er det lett å glemme hvor unik denne kombinasjonen egentlig er, særlig for turister fra noen av de gigantiske storbyene rundt om i verden.

En rusletur langs med vannet er noe helt annet enn for bare noen år siden, med Sørenga og området rundt Operaen som kompletterer Aker Brygge og Tjuvholmen lenger vest i byen. Husk også på at Oslo bysentrum er relativt kompakt. Selv om det bare er noen få måneder siden du besøkte Oslo, vil du i 2022 kunne oppleve flere helt nye attraksjoner. Det nye Munchmuseet har allerede åpnet dørene, og det nye Nasjonalmuseet vil også ta imot gjester fra og med sommeren 2022.

Nordland, Troms og Finnmark – råa naturopplevelser 

De nordligste fylkene i Norge kan by på fantastiske naturopplevelser, uansett hvilken tid på året du besøker landsdelen. Midnattssolen og nordlyset er to naturfenomener som trekker turister fra både Norge og andre land, og Tromsø er et godt utgangspunkt når du vil oppleve disse sidene ved Norge på nært hold. Oppe i nord finnes det også en mengde spennende øyer å utforske, som for eksempel Kvaløya, Senja og Sommarøy. Ikke bli overrasket når du møter kritthvite strender. Det er også mange som vil krysse av et besøk på Nordkapp, og i Karasjok og Alta kan du bli bedre kjent med den samiske kulturen.

Litt lenger ned langs med kysten kan du oppleve Lofoten og Vesterålen, og den lange bilturen langs med Helgelandskysten regnes som en av de vakreste i verden. Det er helt enkelt ingen rene transportetapper langs med norskekysten, selv om du skal ta deg hele veien fra Nordkapp til Lindesnes.

Vestlandet – fjorder, storby og ekstremsport 

Bergen er en selvskreven innfallsport når du skal besøke Vestlandet. I 2022 begynner dessuten Havila Kystruten å trafikkere kyststrekningen mellom Bergen og Kirkenes, noe som vil gjøre det enda enklere å finne et godt alternativ for en kombinasjonsreise.

I Bergen by kan du oppleve den sjarmerende gamlebyen, et bredt utvalg museer, spisesteder og mye mer. Ta en tur med Fløibanen og nyt utsikten over byen, eller velg Ulriksbanen litt mer opp til fjells. Det er kort vei til Sognefjorden og Hardangerfjorden, med utrolige naturopplevelser.  Elsker du tog må du få med deg Flåmsbanen, og Voss eller Nordfjord er gode destinasjoner for ekstremsport og råe fjellopplevelser.

Disse tre områdene er selvfølgelig bare tre eksempler på turistmål som vil bli ekstra populære i Norge i 2022. Den dynamiske Stavanger-regionen, de fantastiske fjellene og dalene i Innlandet og den nydelige sommeren på Sørlandet vil uten tvil fortsette å tiltrekke seg mange turister – sammen med utallige andre store og små destinasjoner. Heldigvis finnes det et fantastisk bredt utvalg spennende opplevelser å velge mellom i Norge, og du vil alltid kunne finne noe som passer akkurat deg.